Balkonbeweegdag in het verzorgingshuis Hoeverstaete

okt 24, 2021

Bewegen in zorgcirkel Hoeverstaete

 

Op 4 juni jl organiseerde het Nationaal Ouderenfonds de tweede editie van de Nationale Balkon Beweegdag voor ouderen door heel Nederland. Een initiatief die in Corona tijd is ontstaan. Ouderen geven aan dat zij door deze dag geïnspireerd zijn geraakt en bewegen sindsdien meer.

Ik mocht namens Alkmaar Sport een beweegsessie organiseren oa bij zorgcirkel Hoeverstaete in Alkmaar. Met veel plezier heb ik deze opdracht aangenomen. Samen met de bewoners hebben we er een feestje van gemaakt. Wat een geweldige mensen! En wat een waardevolle activiteit.

  • Mensen die niet weg kunnen even een onderbreking van de dag geven
  • Bewegen voor de eigen voordeur, waardoor echt iedereen kan meedoen
  • Op deze dag zoveel mogelijk ouderen in beweging brengen en hen een gezellige, positieve ochtend laten beleven. 

Écht goud waard!

Hieronder kun je in de video een glimp opvangen van deze fantastische dag. Deze video is gemaakt door ZorgSaamWonen om te laten zien welke woonvormen er mogelijk zijn voor ouderen. Hoeverstaete is een woon- leefgemeenschap voor en door bewoners van 55 jaar en ouder die zelfstandig wonen met (buurt)bewoners die naar elkaar omkijken en samen het leven mooier en makkelijker maken.

Sinds deze dag geef ik elke maandagochtend met veel plezier en enthousiasme beweegsessies voor de bewoners van Hoeverstaete. Zij kunnen op deze manier extra blijven bewegen. Voor de bewoners is sport een middel voor sociale verbinding, eventuele angst, afstand en onbekendheid worden weggenomen.
De vitaliteit van de bewoners gaat omhoog door te blijven bewegen en het sociaal contact hoog te houden. We blijven elke maandagochtend met plezier bewegen!

Terug in beweging na de kerstdagen

Terug in beweging na de kerstdagen

Laat mij jou helpen, ik ben je beweegcoach!De kerstdagen zijn voorbij, en terwijl we hebben genoten van heerlijk eten, gezelligheid en misschien wat extra rust, is het nu tijd om onze beweegroutines weer op te pakken. Het is verleidelijk om in de inactiviteit te...

Bewegen in de herfst en wintermaanden

Bewegen in de herfst en wintermaanden

Het is weer herfst!! We voelen het allemaal, het is weer herfst!! De dagen worden korter, het wordt ook kouder en gaat van tijd tot tijd regenen. Een omslag waar we mee te maken hebben. We krijgen deze tijd minder licht om energie te maken. Zorg daarom goed voor je...

Waarom is bewegen met een burn out belangrijk?

Waarom is bewegen met een burn out belangrijk?

Bewegen met een burn out   Als je je fysiek, emotioneel en mentaal uitgeput voelt, is het waarschijnlijk dat je lijdt aan een psychische aandoening die wordt aangeduid als burn out. Deze aandoening wordt meestal veroorzaakt door langdurige stress. Hierdoor kan...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *