Bewegen in de herfst en wintermaanden

okt 24, 2021

Het is weer herfst!!

We voelen het allemaal, het is weer herfst!! De dagen worden korter, het wordt ook kouder en gaat van tijd tot tijd regenen. Een omslag waar we mee te maken hebben. We krijgen deze tijd minder licht om energie te maken. Zorg daarom goed voor je weerstand!

bewegen in herfstmaanden, beweegcoach op locatie, Heleen van Cronenberg

Zorg voor een goede weerstand, beweeg voldoende

Sommige mensen ervaren tijdens de herfst en wintermaanden een dip in hun stemming of zelfs depressieve gevoelens. Er zijn minder zonnige dagen. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Je lichaam kan je helpen om gemotiveerd te blijven! Door dagelijkse beweging in je routine op te nemen tijdens deze herfstmaanden, dan wordt je immuunsysteem steviger.
Je weerstand is het belangrijkste verweermiddel tegen griep, longontsteking en andere ziektes. Dat betekent dat je ervoor moet zorgen dat die vol goede cellen zit! Gezond blijven begint met gezonde voeding en veel bewegen. Juist omdat je weerstand niet zoals vroeger wordt beschermd door alles wat in de lucht hangt.
Je kunt de nodige vitamines binnenkrijgen door te kiezen voor groenten met een hoge gezondheidswaarde, zoals aubergine en broccoli. En elke dag twee stuks fruit eten.

En beweeg zoveel mogelijk!

Ook al is het lekker warm in huis, binnen blijven kan niet langer! Beweging is essentieel voor een gezond en actief leven. Eén van de beste manieren om je lichaam fit te houden tijdens de wintermaanden is door te gaan wandelen en te werken aan conditie en krachtoefeningen. Je verbrand extra calorieën en zorgt voor een betere conditie van lichaam en geest. Doordat je meer beweegt wordt je lichaam fitter en sterker. Daardoor kan er ook meer ruimte gemaakt worden in je dagelijkse schema voor andere dingen zoals familie, werk of hobby’s. Bovendien voorkom je stress door op tijd even stil te staan bij jezelf én daar wat aan te doen!

Dus heb je tijdens de herfst en wintermaanden minder zin om te bewegen? Laat je niet ontmoedigen!

Een must-do dit najaar: ga wandelen, hardlopen, doe een paar bewegingslessen. Voor degenen die niet weten hoe ze moeten beginnen, ik help je daar graag bij! Ik motiveer jou en geef de training die jij nodig hebt.
Neem contact met mij op en ik bel je voor een afspraak!

Neem contact met mij op

Stel een vraag
Terug in beweging na de kerstdagen

Terug in beweging na de kerstdagen

Laat mij jou helpen, ik ben je beweegcoach!De kerstdagen zijn voorbij, en terwijl we hebben genoten van heerlijk eten, gezelligheid en misschien wat extra rust, is het nu tijd om onze beweegroutines weer op te pakken. Het is verleidelijk om in de inactiviteit te...

Waarom is bewegen met een burn out belangrijk?

Waarom is bewegen met een burn out belangrijk?

Bewegen met een burn out   Als je je fysiek, emotioneel en mentaal uitgeput voelt, is het waarschijnlijk dat je lijdt aan een psychische aandoening die wordt aangeduid als burn out. Deze aandoening wordt meestal veroorzaakt door langdurige stress. Hierdoor kan...

Balkonbeweegdag in het verzorgingshuis Hoeverstaete

Balkonbeweegdag in het verzorgingshuis Hoeverstaete

Bewegen in zorgcirkel Hoeverstaete   Op 4 juni jl organiseerde het Nationaal Ouderenfonds de tweede editie van de Nationale Balkon Beweegdag voor ouderen door heel Nederland. Een initiatief die in Corona tijd is ontstaan. Ouderen geven aan dat zij door deze dag...

Heleen van Cronenberg, Beweegcoach op locatieHeleen van Cronenberg

Niet voor iedereen is sporten of bewegen vanzelfsprekend. Soms omdat er geen passend aanbod beschikbaar is of het is simpelweg een te grote drempel om daadwerkelijk de stap te maken om te gaan bewegen. Terwijl sporten zo lekker is. Ik weet en voel elke dag wat het mij oplevert om in beweging te zijn! En daarbij wil ik mensen helpen!

Bekijk alle berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *