Ervaringen

Welkom op mijn ervaringen pagina: Ontdek de Kracht van Beweging.
Lees mijn inspirerende ervaringen en laten we samen de weg inslaan naar welzijn en actief leven!

Personal Training

 

Als betrokken personal trainer, deel ik graag mijn ervaringen in het begeleiden van transformaties. Meerdere keren per week bied ik op maat gemaakte trainingen aan om de conditie te verbeteren en spierkracht te vergroten. Of je nu individueel, in duo-vorm, of in groepsverband traint, mijn programma’s passen zich aan jouw behoeften aan.

Wat mijn aanpak uniek maakt, is het gebruik van natuurlijke materialen en gewichten, waardoor de trainingen niet alleen effectief zijn, maar ook vernieuwend en inspirerend. Continuïteit en stabiliteit zijn voor mij vanzelfsprekend, maar ik streef er ook naar om variatie te integreren, zodat elke sessie boeiend blijft.

Mijn ervaring als personal trainer gaat verder dan alleen fysieke transformaties. Het gaat om het inspireren en motiveren van anderen om in beweging te komen en een gezonde levensstijl te omarmen. Dit is meer dan een baan; het is een passie om anderen te helpen bij hun beweegdoelen. Ontdek hoe mijn ervaring als personal trainer jou kan begeleiden op weg naar een sterker, energieker en gezonder leven.

 

Linda van der Schaaf
Linda van der Schaaf
2023-12-30
Sporten met Heleen is elke week een feestje! Geen training is hetzelfde, met veel leuke, uitdagende en afwisselende oefeningen. Mijn trainingsniveau, spierkracht en conditie zijn aanzienlijk verbeterd. Sporten in de buitenlucht op wisselende locaties is het fijnste wat er is. En Heleen weet de mooiste plekjes te vinden en brengt bovendien veel gezelligheid, humor en goede gesprekken mee. Ik kan niet meer zonder! Linda
Ma Non
Ma Non
2023-12-28
Als ik een sportschool zie krijg ik een paniekaanval. Dat werd het dus niet. Al jaren niet. Privéteaining op maat van Heleen helpt mij om tóch te bewegen en mijn lichaam gezonder te maken en houden. Met geduld, enthousiasme en gezelligheid sleept Heleen me er steeds weer doorheen. Ik ga het bijna leuk vinden. 🤫
Nicole Boekestijn
Nicole Boekestijn
2021-02-01
Vorige week voor het eerst een personal training bij Heleen van Cronenberg gedaan. Ze is erg vriendelijk en professioneel. In een uur heb ik met de verschillende oefeningen alle belangrijke spiergroepen getraind. Ze let ook goed op of de uitvoering van de oefening goed gaat om blessures te voorkomen. Een echte aanrader dus!
Dieuwke
Dieuwke
2021-01-31
Heleen is mijn wandelcoach. Ze zoekt heerlijke wandelingen uit, afwisselend, aangepast aan wie er mee lopen, goede oefeningen onderweg, altijd een thermosfles met thee mee en een goed gesprek onderweg.
marco meeuwisse
marco meeuwisse
2021-01-31
Ik geef zelf al meer dan 35 jaar training. Hoe mooi is het dan als je een trainer zoals Heleen ontmoet die je kennis opnieuw verrijkt en daarnaast mijn lijf weer weet uit te dagen.
Fabian S
Fabian S
2021-01-31
Erg leuke trainingen en goede communicatie. Zeker een aanrader.
Erik Van As
Erik Van As
2021-01-31
Zeer goede en professionele Personal trainer met grote variatie in oefeningen
Maartje Van Den Berg
Maartje Van Den Berg
2021-01-31
Met Heleen is bewegen meer dan sporten alleen! 👍

Bewegen met senioren

 

Als beweegcoach voor senioren heb ik een rijke ervaring opgebouwd, zowel in verzorgingstehuizen als bij individuele begeleiding. Mijn missie is om ouderen te helpen actief en gezond ouder te worden, en mijn diensten omvatten diverse vormen van beweging:

Individuele Training: Ik heb met enthousiasme individuele trainingssessies verzorgd, waarbij ik mijn aandacht volledig richt op de behoeften en doelen van elke senior. Deze sessies waren gericht op het verbeteren van mobiliteit, flexibiliteit en uithoudingsvermogen, met een speciale nadruk op het plezier van bewegen.

Beweegsessies met Senioren: In groepssessies heb ik een positieve en ondersteunende omgeving gecreëerd waarin senioren samen werkten aan hun fysieke welzijn. Hierbij lag de focus op het stimuleren van sociaal contact en het bevorderen van een gezonde, actieve levensstijl.

Balkonbeweegdagen: Om senioren in verzorgingstehuizen te betrekken, heb ik speciale balkonbeweegdagen georganiseerd. Deze dagen waren bedoeld om beweging naar de buitenlucht te brengen, waarbij ik zorgde voor diversiteit en plezier in het beweegprogramma.

Aanpasbaar Beweegprogramma: Wat mijn aanpak uniek maakt, is mijn vermogen om een laagdrempelig en afwisselend beweegprogramma te bieden dat volledig aanpasbaar is aan individuele behoeften. Door verschillende materialen, zoals hoepels, dumbbells, pittenzakjes, knotshockey, en verschillende ballen en ballonnen te integreren, heb ik gezorgd voor een gevarieerde en stimulerende beweegomgeving.

Mijn ervaring als beweegcoach voor senioren heeft me geleerd dat beweging niet alleen fysieke voordelen biedt, maar ook een belangrijke rol speelt in het bevorderen van welzijn en sociale verbondenheid. Ik blijf me inzetten voor het creëren van gezonde en actieve levensstijlen voor senioren, en ik kijk ernaar uit om mijn passie voort te zetten in het ondersteunen van de oudere gemeenschap.

Sporten en bewegen met kinderen

 

Als betrokken beweegcoach heb ik dagelijks trainingen, activiteiten en beweegprogramma’s georganiseerd om kinderen op een plezierige manier in beweging te brengen.

Sportactiviteit voor Kinderen in Speciale Doelgroepen: Mijn ervaring omvat het begeleiden van sportactiviteiten speciaal ontworpen voor kinderen in specifieke doelgroepen. Ik pas mijn aanpak aan om inclusief en ondersteunend te zijn, waardoor elk kind deel kan nemen en genieten van fysieke activiteit.

Fitness Les met Kinderen: Met passie heb ik fitnesslessen verzorgd voor kinderen, waarbij ik niet alleen de nadruk leg op lichaamsbeweging, maar ook op het bevorderen van gezonde gewoonten en positieve lichaamsbeeldvorming.

Diverse Spelvormen: Ik heb verschillende spelvormen geïntegreerd in mijn programma’s om de diversiteit van beweging te stimuleren en kinderen te inspireren tot actieve participatie.

Levend Stratego: Een van mijn creatieve benaderingen om beweging te bevorderen, is het inzetten van Levend Stratego. Naast het originele spel, heb ik ook een voedingsvariant ontwikkeld. Hier wordt op een interactieve manier duidelijk hoeveel beweging nodig is bij het consumeren van bepaalde voedingsmiddelen, zoals een Burger van de Mc Donalds. In dit spel staat het gezondste voedingsmiddel hoog in rang, wat de kinderen op een speelse wijze bewust maakt van gezonde eetgewoonten. Deze innovatieve aanpak combineert plezier en educatie om een gezonde levensstijl te bevorderen.

BSO Sportactiviteiten: Ik ben betrokken geweest bij het ontwikkelen en implementeren van sportactiviteiten voor buitenschoolse opvang (BSO), waar kinderen op een leuke en gestructureerde manier kunnen bewegen na schooltijd.

Mijn ervaring als beweegcoach gaat verder dan alleen fysieke activiteit. Het draait om het creëren van een positieve omgeving waarin kinderen niet alleen hun lichamelijke vaardigheden ontwikkelen, maar ook leren over samenwerking, plezier hebben en zelfvertrouwen opbouwen. Ik blijf me inzetten om kinderen te inspireren tot een gezonde en actieve levensstijl, en ik blijf dit voortzetten.

Wandelen met betekenis: Ervaar de voordelen van bewegend genieten

 

Als bevlogen beweegcoach heb ik mij toegewijd aan het organiseren van wandelroutes voor het Mantelzorgcentrum, speciaal ontworpen voor mantelzorgers. Het is van onschatbare waarde om deze toegewijde mensen aandacht te geven en in het zonnetje te zetten.

Wekelijkse groepswandelingen voor mantelzorgers: De wekelijkse groepswandelingen bieden niet alleen fysieke beweging, maar ook een welkome gelegenheid voor een praatje, inspiratie en samenzijn. Het creëren van een verbindende en ondersteunende gemeenschap staat centraal in deze gezamenlijke wandelervaringen.

Individuele wandelingen: Voor individuele wandelingen streef ik ernaar om meer dan alleen fysieke activiteit te bieden. Mijn zorgvuldig uitgekozen routes zijn afwisselend en aangepast aan de deelnemers, met onderweg doordachte oefeningen om de algehele gezondheid te bevorderen. Een thermosfles met thee is altijd bij de hand voor een warme pauze en een goed gesprek onderweg.

1 op 1 Wandelingen: Mijn persoonlijke benadering komt tot uiting in de 1 op 1 wandelingen. Hierbij selecteer ik prachtige routes, afgestemd op de behoeften van de wandelaar. De wandelingen bieden niet alleen lichamelijke beweging, maar ook een moment van rust, reflectie en persoonlijke groei. Het delen van een goed gesprek, gecombineerd met doelgerichte oefeningen, maakt elke wandeling een holistische ervaring.

Wandelen is niet alleen een fysieke activiteit; het is een bron van welzijn, verbinding en inspiratie. Laten we samen genieten van de voordelen van bewegend leven!

Vrijwilligerswerk

 

Humanitas

 

Als Buddy heb ik een lieve Joegoslavische mevrouw begeleid. Zij was ontzettend eenzaam. Geen werk en geen familie hier in Nederland. Naast de leuke activiteiten, hebben we ook gewerkt aan mensen ontmoeten. Met deze ontmoetingen voelde mevrouw zich weer belangrijk in de maatschappij.

We zijn oa naar Buurthuis Overdie gegaan. Hier komt mevrouw nog wekelijks bij huiskamer ontmoeting. Zij helpt andere vrouwen met hun taal bijv. Ook zijn we naar ontmoetingscentrum De Zwaan gegaan. Hier komt zij ook nog regelmatig. Ontmoet daar andere mensen, hier is zij lid geworden van een zangkoor en doet zij mee aan meditatie.

Yannick Nijsingh (coordinator bij Humanitas):

Heleen wist als vrijwilliger haar deelnemer op een persoonlijke manier te ondersteunen. Met haar enthousiasme en positieve houding motiveerde ze haar deelnemer zaken zelf weer op te pakken.

 

S. Josipovic:

Jij hebt mijn leven gered. Zonder jou ben ik misschien nog steeds in depressie geweest of in isolement. Van harte bedankt lieve Heleen

humanitas, Heleen van Cronenberg
deelneemster humanitas, Heleen van Cronenberg

Surfproject

Op verschillende plekken langs de Nederlandse kust geeft het Surf Project surfles aan kinderen met Down, autisme en ADHD (8-18 jaar).

Plezier en veiligheid staan voorop. In kleine, overzichtelijke teams krijgen de kinderen een programma van drie tot zes lessen van gecertificeerde instructeurs. Daarnaast worden ze in en om het water begeleid door onze bevlogen vrijwilligers.

Iedereen is zichzelf en geniet van elkaar en van de golven. Deze intense ervaring heeft een positieve invloed op de levenskwaliteit van de kinderen en alle betrokkenen.

Moeder van S.:

Heleen heeft onze 13 jarige zoon met ADHD, autistiform gedrag en angsten mogen begeleiden tijdens zijn deelname aan het Surfproject. Als ouders weten wij dat het maken van contact en het vertrouwen hebben in mensen een grote uitdaging voor onze zoon is. Ook tijdens het surfen zag je hem worstelen met deze moeilijkheid. De manier waarop Heleen contact met S. zocht gaf hem elke surfdag iets meer zelfvertrouwen en daardoor liet hij steeds meer van zichzelf zien. Een mooi proces om te zien. Voor S. was het jammer dat de surfdagen afgelopen waren, hij had nog meer progressie kunnen maken als hij nog meer tijd met Heleen had gehad.

Surfproject, Heleen van Cronenberg
Surfproject, Heleen van Cronenberg

H.V. Lacom

 

Dit jaar train ik meiden in de B1 en C2 op een structurele wijze en zorg daarbij voor ik veel plezier en enthousiasme. Motivatie is hierbij nummer 1!

Naast plezier en conditie werk ik elke training aan een technisch-, tactisch en basiselement. Op die manier breng ik variatie in de training en worden alle technieksoorten toegepast.

Ben Beers:

Ik ken Heleen als een betrokken ouder bij haar sportende kinderen. Op het moment dat er een coach voor het handbal team van haar jongste dochter werd gezocht, pakte ze het enthousiast op. Geen ‘verstand van handbal’ maakt haar niet uit. Ze weet het team te enthousiasmeren. Teambuilding om het tot een (h) echt te smeden doet ze goed. De kinderen hebben, altijd plezier met elkaar. Sinds 2017 geeft Heleen training aan de teams van beide dochters. Wij, de handbalvereniging, zijn heel blij met enthousiaste betrokken vrijwilligers als Heleen.

Lacom handbalvereniging, Heleen van Cronenberg
Lacom kampioenen, Heleen van Cronenberg

Scouting Don Bosco

Op 7 jarige leeftijd voor het eerst naar de scouting. Vanaf dag 1 voelde ik mij daar helemaal thuis. Spelen met leeftijdsgenootjes, plezier hebben en avonturen beleven. Iedereen is gelijkwaardig! Het voelde meteen heel vertrouwd.

Vanaf mn 18e ben ik ook leiding gaan geven aan de zgn ‘kaboutergroep’. Elke zaterdagochtend en een week kamp organiseren voor een groep van 25 kinderen, in de leeftijd van 7 tot 11 jaar.

Linda de Zeeuw:

Héél wat jaren geleden met Heleen samen bij scouting Don Bosco in Alkmaar leiding gegeven bij de kabouters. Een speltak van meisjes in de leeftijd van 7 tot 12. Wat ik nog weet van die tijd met Heleen is dat ze altijd heel enthousiast was, thema’s goed en in detail kon uitwerken. Een vooruitziende blik had en daarnaar kon handelen. Ze de meiden kon troosten bij klein en groot verdriet, kon bemiddelen bij ruzies. De groep mee kon krijgen/motiveren bij spannende activiteiten.

scouting don bosco, Heleen van Cronenberg
kabouters scouting, Heleen van Cronenberg