Ervaringen

Lees hier mijn ervaringen!

Bewegen met senioren

  • Individuele training
  • Beweegsessies met senioren
  • Balkonbeweegdagen

 

Bewegen met senioren in verzorgingstehuizen of individueel. Tijdens een beweegsessie werken we aan verhoging van mobiliteit, flexibiliteit en uithoudingsvermogen.
Wat ik belangrijk vind om deze mensen in beweging te laten zijn is de plezier die zij ervaren. Ik bied een laagdrempelig en afwisselend beweegprogramma aan, zodat iedereen mee kan doen. En dit programma is voor elk individu aan te passen.
Tijdens het bewegen heb ik verschillende materialen mee, zoals hoepels, dumbbell’s, pittenzakjes, knotshockey, verschillende ballen, ballonnen.

Sporten met kinderen

Dagelijks organiseer ik trainingen, activiteiten, beweegprogramma’s om kinderen in beweging te brengen.

  • Sportactiviteit voor kinderen in speciale doelgroepen
  • Fitness les met kinderen
  • diverse spelvormen
  • Levend stratego
  • BSO sportactiviteiten

 

Personal Training

Meerdere keren per week geef ik een op maat aangeboden personal training om conditie te verbeteren, spierkracht te verhogen en om vooral in beweging te komen en of in beweging te blijven. Deze trainingen kunnen individueel zijn, in duo vorm of in groepsverband.

Voor deze training gebruik ik materialen uit de natuur, of ik neem gewichten mee. Deels zorg ik voor continuïteit en stabiliteit, tevens zorg ik voor een gevarieerd programma. 

 

Wandelen

Voor het Mantelzorgcentrum heb ik wandelroutes georganiseerd, speciaal voor de mantelzorgers. Heel waardevol om deze mensen aandacht te geven en in het zonnetje te zetten.  Ook organiseer ik individuele wandelingen. Voor het wekelijkse praatje, de beweging, inspiratie en alle voordelen die wandelen met zich meebrengt. 

 

Vrijwilligerswerk

 

Humanitas

 

Als Buddy heb ik een lieve Joegoslavische mevrouw begeleid. Zij was ontzettend eenzaam. Geen werk en geen familie hier in Nederland. Naast de leuke activiteiten, hebben we ook gewerkt aan mensen ontmoeten. Met deze ontmoetingen voelde mevrouw zich weer belangrijk in de maatschappij.

We zijn oa naar Buurthuis Overdie gegaan. Hier komt mevrouw nog wekelijks bij huiskamer ontmoeting. Zij helpt andere vrouwen met hun taal bijv. Ook zijn we naar ontmoetingscentrum De Zwaan gegaan. Hier komt zij ook nog regelmatig. Ontmoet daar andere mensen, hier is zij lid geworden van een zangkoor en doet zij mee aan meditatie.

Yannick Nijsingh (coordinator bij Humanitas):

Heleen wist als vrijwilliger haar deelnemer op een persoonlijke manier te ondersteunen. Met haar enthousiasme en positieve houding motiveerde ze haar deelnemer zaken zelf weer op te pakken.

 

S. Josipovic:

Jij hebt mijn leven gered. Zonder jou ben ik misschien nog steeds in depressie geweest of in isolement. Van harte bedankt lieve Heleen

humanitas, Heleen van Cronenberg
deelneemster humanitas, Heleen van Cronenberg

Surfproject

Op verschillende plekken langs de Nederlandse kust geeft het Surf Project surfles aan kinderen met Down, autisme en ADHD (8-18 jaar).

Plezier en veiligheid staan voorop. In kleine, overzichtelijke teams krijgen de kinderen een programma van drie tot zes lessen van gecertificeerde instructeurs. Daarnaast worden ze in en om het water begeleid door onze bevlogen vrijwilligers.

Iedereen is zichzelf en geniet van elkaar en van de golven. Deze intense ervaring heeft een positieve invloed op de levenskwaliteit van de kinderen en alle betrokkenen.

Moeder van S.:

Heleen heeft onze 13 jarige zoon met ADHD, autistiform gedrag en angsten mogen begeleiden tijdens zijn deelname aan het Surfproject. Als ouders weten wij dat het maken van contact en het vertrouwen hebben in mensen een grote uitdaging voor onze zoon is. Ook tijdens het surfen zag je hem worstelen met deze moeilijkheid. De manier waarop Heleen contact met S. zocht gaf hem elke surfdag iets meer zelfvertrouwen en daardoor liet hij steeds meer van zichzelf zien. Een mooi proces om te zien. Voor S. was het jammer dat de surfdagen afgelopen waren, hij had nog meer progressie kunnen maken als hij nog meer tijd met Heleen had gehad.

Surfproject, Heleen van Cronenberg
Surfproject, Heleen van Cronenberg

H.V. Lacom

 

Dit jaar train ik meiden in de B1 en C2 op een structurele wijze en zorg daarbij voor ik veel plezier en enthousiasme. Motivatie is hierbij nummer 1!

Naast plezier en conditie werk ik elke training aan een technisch-, tactisch en basiselement. Op die manier breng ik variatie in de training en worden alle technieksoorten toegepast.

Ben Beers:

Ik ken Heleen als een betrokken ouder bij haar sportende kinderen. Op het moment dat er een coach voor het handbal team van haar jongste dochter werd gezocht, pakte ze het enthousiast op. Geen ‘verstand van handbal’ maakt haar niet uit. Ze weet het team te enthousiasmeren. Teambuilding om het tot een (h) echt te smeden doet ze goed. De kinderen hebben, altijd plezier met elkaar. Sinds 2017 geeft Heleen training aan de teams van beide dochters. Wij, de handbalvereniging, zijn heel blij met enthousiaste betrokken vrijwilligers als Heleen.

Lacom handbalvereniging, Heleen van Cronenberg
Lacom kampioenen, Heleen van Cronenberg

Scouting Don Bosco

Op 7 jarige leeftijd voor het eerst naar de scouting. Vanaf dag 1 voelde ik mij daar helemaal thuis. Spelen met leeftijdsgenootjes, plezier hebben en avonturen beleven. Iedereen is gelijkwaardig! Het voelde meteen heel vertrouwd.

Vanaf mn 18e ben ik ook leiding gaan geven aan de zgn ‘kaboutergroep’. Elke zaterdagochtend en een week kamp organiseren voor een groep van 25 kinderen, in de leeftijd van 7 tot 11 jaar.

Linda de Zeeuw:

Héél wat jaren geleden met Heleen samen bij scouting Don Bosco in Alkmaar leiding gegeven bij de kabouters. Een speltak van meisjes in de leeftijd van 7 tot 12. Wat ik nog weet van die tijd met Heleen is dat ze altijd heel enthousiast was, thema’s goed en in detail kon uitwerken. Een vooruitziende blik had en daarnaar kon handelen. Ze de meiden kon troosten bij klein en groot verdriet, kon bemiddelen bij ruzies. De groep mee kon krijgen/motiveren bij spannende activiteiten.

scouting don bosco, Heleen van Cronenberg
kabouters scouting, Heleen van Cronenberg